torsdag 8. april 2010

Kjempegodt grovbrød

Tusen takk for alle koselige kommentarer.
(Det er lov for tanter og onkler å legge inn kommentarer også, he, he... :o) )
Det er så hyggelig å se hvem som titter innom :o)
Fortsett med det :o)
I dag fikk jeg så lyst på skikkelig grovt brød.
Jeg blir litt lei av det samme brødet hele tiden.
Dette synes jeg er kjempegodt og saftig.
Lettvint å bake er det også.
Ettersom deigen skal være klissete så er det
bare å røre alt sammen i en stor bakebolle.
Til 3 brød bruker jeg:
1 kg grov sammalt hvete
1 kg grov sammalt rug
200 gr fin sammalt hvete
3 never solsikkekjerner
1 ss salt
1 pk tørrgjær
1,8 dl lunkent vann
5-6 ss olivenolje
Deigen skal være klissete.
Forheves et par timer.
Spa deigen over i formene og etterhev en time.
Stekes brødene ca 1,5 timer ved 175 grader.


Mens min mann er på kurs i Oslo og blir på spandert
4 retters middag skal jeg nå kose meg med
mitt nybakte brød og en kopp te :o)
God natt!

3 kommentarer:

  1. Kos deg med nybakt brød, det så kjempe godt ut!
    Klem :o)

    SvarSlett
  2. Sikker på at du koser deg like mye som han! (Ihvertfall nesten....4-retters er vel ikke hverdagskost...)Men, brødet så veldig godt ut!
    Den monster-buksa til Daniel var kjempetøff! Da er det ikke kjipt å bruke ull-bukse, nei!
    Snart helg igjen! Kos dere!
    Klem..:)

    SvarSlett
  3. Alltid lika kul med att få ett ny bröd resept :-)

    SvarSlett