torsdag 3. juni 2010

Hjemmebakt knekkebrød

Sent i går kveld ringte legen min med svar på
blodprøvene jeg tok på tirsdag.
De viser at jeg har gallesten.
Nå har jeg blitt henvist til ultralyd og
 kirurgisk vurdering.
Legen mener jeg må fjerne galleblæra ettersom
 jeg har hatt flere gallestensanfall.
Ettersom siste anfall varte en stund har jeg 
nå en liten leverbetennelse, men den går
over av seg selv med litt ro og hvile.
Jeg kunne bare reise på ferien men holde
 meg unna alt fett.




Utfordringen nå er hva jeg kan spise.
Synes det er fett i det meste jeg.
Prøver også å holde meg unna sukker, hvitt mel,
potet og pasta så det er jammen ikke lett å
finne ut hva jeg skal lage til mat.
Middag er vanskeligst å finne på.
 Det blir mye frukt og grønnsaker.
Det er iallfall godt å vite hva det er så jeg kan
ta forhånds regler og prøve å unngå flere anfall.
 For det er vondt, heller en fødsel enn dette.

I dag bakte jeg knekkebrød.
Det er det verken fett eller mel i
og så er det kjempegodt.
Jeg bruker DENNE oppskriften

6 kommentarer:

  1. De så gode ut!! :O)
    Mormor hadde gallestein, ikke morro nei..

    Ha en fin kveld :O)

    SvarSlett
  2. Uffa meg, gallestein hørtes ikke særlig ut, har en svigerinne som også har slitt med det samme, så har forstått at det ikke er noe å trakte etter. Får håpe det blir "orden" på ting etterhvert.
    Jeg har også bakt knekkebrød nå i kveld og det er jo kjempe godt. Jeg bruker forresten oppskriften din etter å ha prøvd ut noen andre tidligere.

    SvarSlett
  3. Håper du klarer å unngå mye smerter fram til de får fikset gallestenen!! :)

    Slike knekkebrød er gode!! Er tomt her i huset så skulle vært bakt en runde igjen ;)

    Elastisk tråd til å sy vaffelsøm med får du kjøpt på sybutikker. Jeg har kjøpt på panduro og jysk også ;) Jeg klundret litt når jeg prøvde meg fram men når jeg fant feilen var det en enkel sak å få til plaggene ;) Du må passe på at undertråden blir spent skikkelig (på min maskin måtte jeg være nøye med at den kom skikkelig inn i den fjæra som spenner undertråden..) Og så er det bare å sy runde etter runde. For å starte på ny runde syr du bare litt skrått ned og begynner under forrige. Du får heller spørre om du lurer på mer siden jeg akkurat har klundret meg fram til dette ;) Lykke til :)

    klem

    SvarSlett
  4. Hei.
    Hørtes ikke godt ut nei.
    Men knekkebrøda er gode, jeg lager de nesten en gang i uka, lager litt større porsjon så blir de litt tykkere, og så har jeg ikke salt i "røra", strør heller salt over når jeg har fått det ut på bakebrettet og delt opp rutene. DET ER GODT DET..
    Lykke til.
    Klem fra Kaia

    SvarSlett
  5. Au, skjønner at du har hatt vondt.
    Men nå har de heldigvis funnet ut hva det er iallefall.
    Hjemmelagde knekkebrød er bare fantastisk godt.
    Dine så nydelige ut.
    God helg.
    Klem Tone

    SvarSlett
  6. Hei, håper det går bedre med deg og at ikke ferien blir ødelagt av sykdom. Gallestens smerter kan være veldig smertefulle, så da må man holde seg langt unna fett. Tusen takk for hilsen på bloggen min, det var veldig koselig. Jeg er jo bare en nybegynner innen blogging. Og tusen takk for oppskrift på knekkebrød, den skal jeg prøve ut, må bare ut å handle ingredienser først. Ha en fin helg, jeg skal selv jobbe hele helgen, sånn er det i helsevesenet. Hilsen Mymlen og My

    SvarSlett